Mást küld maga helyett Magyarországra a pápa

Pope Francis attends special Jubilee Audience 2016 30 audience giubilare january jubilar papa francesco pope francis saturaday special audience square. st. peter udienza VATICAN NurPhoto January 30 30th January 2016 RELIGION Vatican City SQUARE FORMAT
Ferenc pápa videón üzent
Vágólapra másolva!
Ferenc pápa nem jön Magyarországra a Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából tartandó szentmisére, a Vatikánt Dominik Duka bíboros fogja képviselni.
Vágólapra másolva!

Ferenc pápa Dominik Duka bíborost, prágai érseket nevezte ki különleges küldöttévé a Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából július 9-én Szombathelyen tartandó ünnepi szentmisére – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata.

Szent Márton-év

A Szent Márton-év központi eseménye a szombathelyi egyházmegyében a Szent Márton-találkozó lesz július 9–10-én. A nemzetközi programra a szervezők az egész Kárpát-medencéből várják a Szent Márton-plébániákat. A kétnapos rendezvényt megnyitó szentmisén részt vesznek az MKPK tagjai. Az MKPK Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából hirdette meg a Szent Márton-évet, a kormány pedig tavaly márciusban nyilvánította emlékévvé 2016-ot.

Az emlékévben sok tudományos, kulturális és lelkiségi programot szerveznek, többségüket Szombathelyen és Pannonhalmán.

Sokáig kérdéses volt

A Szent Márton-év szombathelyi programjait ismertető február 23-i sajtótájékoztatón Veres András, az MKPK elnöke azt mondta, egyelőre nem adták fel a reményt, hogy Ferenc pápa esetleg ellátogat Szombathelyre, hozzátéve, hogy továbbra sem tud végleges döntésről beszámolni, az idő előrehaladtával pedig egyre kisebb egy idei magyarországi pápalátogatás esélye.