Mogyorót tett a currybe, emberölésért ítélték el

Vágólapra másolva!
Gondatlanságból elkövetett emberölésért ítéltek el egy étteremtulajdonost Angliában, miután curryjétől meghalt az egyik vendége. 
Vágólapra másolva!

A 38 éves Paul Wilson mogyoróallergiás volt, ezért mindig nagyon odafigyelt arra, mit eszik. Így tett 2014 januárjában is, amikor tikka masalát rendelt egy észak-yorkshire-i indiai étteremben – írta a BBC.

Az elviteles rendelésnél külön elmondta, hogy

tilos mogyorót ennie,

amit a felszolgáló a rendelésen és a dobozon is feltüntetett. A curry elfogyasztása után nem sokkal a férfi anafilaxiás sokkban elhunyt.

Mandula helyett mogyoró

A nyomozás hamar kiderítette, hogy amit Paul mogyorómentesnek gondolt, egyáltalán nem volt az. Az étterem tulajdonosa, az 52 éves Mohamed Zaman ugyanis az olcsósága miatt

mogyorót is tartalmazó magkeverékre cserélte a recepthez szükséges mandulaport.

Az ügyész szerint a tulaj 300 ezer fontos adósságot halmozott fel, ezért nemcsak az összetevőkkel, hanem a felszolgálókkal is spórolt – a legtöbb alkalmazottja illegális, képzetlen munkás volt.

Emberölés gondatlanságból

Zaman a bíróságon azzal védekezett, hogy nem is volt a helyszínen, amikor az eset történt, éttermét pedig menedzserekre bízta, akik az alkalmazottak felvételéért és az alapanyagok rendeléséért is felelősek voltak. Ez azonban nem hatotta meg az esküdtszéket,

gondatlanságból elkövetett emberölésért

bűnösnek találták a férfit. Az, hogy börtönbe kell-e vonulnia, csak a következő tárgyaláson derül ki.

A helyzetet súlyosbította, hogy három héttel a haláleset előtt Mohamed Zaman egy másik éttermében is súlyos allergiás sokkot kapott egy vendég, őt sikerült megmenteni.