Peia: Engedély nélküli szexuális felvilágosításért börtönt!

Vágólapra másolva!
Börtönbüntetéssel sújtaná egy román parlamenti képviselő, ha az iskolákban a szülők írásos beleegyezése nélkül tartanak szexuális felvilágosító órákat. Már törvényjavaslatot is kidolgozott a politikus.
Vágólapra másolva!

"Törvény a gyermekkor ártatlanságáért" - ezzel a címmel dolgozott ki törvényjavaslatot Ninel Peia volt szociáldemokrata párti (PSD) parlamenti képviselő, aki börtönnel büntetné a szülői beleegyezés nélküli szexuális felvilágosítást végző tanárokat Romániában. Szerinte a szexuális felvilágosítás örve alatt az iskolákban fű alatt a pornográfiát vezették be.

A képviselő szerint három hónaptól két évig terjedő szabadságvesztés vagy pénzbírság elegendő büntetés lenne az iskolai felvilágosító órákat engedély nélkül tartó tanároknak.

"Vannak olyan iskolák, ahol 10 éves kislá­nyok szégyenkezve hagyják ott ezeket az órákat. Vannak olyan fiúk, akik már nem értik, mit jelent a család, vagy hogy miért nincs semmi rossz abban, ha velük azonos neműek iránt éreznek szexuális vonzalmat" - írta az Erdélyi Krónika cikke szerint javaslatába Peia.

A politikust márciusban kizárták a PSD-ből,

miután azt sugallta, hogy az Arges megyei csecsemők tömeges megbetegedését nem baktériumfertőzés, hanem a kötelező védőoltás váltotta ki. A politikus korábban azzal az összeesküvés-elmélettel állt elő, miszerint a bukaresti Colectiv klubban kirobbant tűzvészt szándékosan idézték elő, az azt követő utcai tüntetésekre "rátelepedve" pedig egyesek - egy budapesti egyetemen kidolgozott terv alapján - Románia feldarabolására törekedtek.

A romániai iskolákban jelenleg is csak előzetesen aláírt szülői beleegyezés alapján tartanak szexuális felvilágosítást a felsősöknek az "Egészségügyi nevelés" elnevezésű, az étkezési szokásoktól a sportolás fontosságáig sok mindenre kiterjedő választható tantárgy keretében. A bukaresti tanfelügyelőség szóvivője szerint erre az órára országos szinten a szülők hat százaléka íratta be gyerekét.

Romániában évente hat-hétszáz 15 év alatti lány esik teherbe: az összlakossághoz viszonyított arányuk háromszor akkora, mint az európai uniós átlag.