Rendszeresen járt Dubajba a tálibok meggyilkolt vezetője

Manszúr molla
Nuski, 2016. május 22. Pakisztáni mentősök elszállítják az amerikai dróntámadásban elhunyt két személy holttestét a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományban lévő Nuskiban 2016. május 21-én. Abdulla Abdulla afgán kormányfő 2016. május 22-én megerősítette, hogy az amerikai dróntámadásban életét vesztett Aktár Mohamed Manszúr, az afgán tálibok vezetője. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
A tálibok meggyilkolt vezetője az elmúlt kilenc évben rendszeresen utazott érvényes papírokkal külföldre.
Vágólapra másolva!

Manszúr molla 19-szer járt Dubajban és kétszer Iránban – számolt be egy, a gyilkossági nyomozásban részt vevő magas rangú tisztségviselőre hivatkozva a Dawn című pakisztáni lap.

A tálibok vezetője szombaton a pakisztáni Kvettába tartott Taftanból, amikor az autóját dróntámadás érte. A molla és a sofőrje életét vesztette.

Pakisztáni mentősök elszállítják az amerikai dróntámadásban elhunyt két személy holttestét Forrás: MTI/EPA/-------------------

A kiégett kocsi mellett egy Muhammad Vali névre szóló érvényes pakisztáni útlevelet és személyi igazolványt találtak, amelyekről feltételezik, hogy hamisítottak.

Manszúr aznap repült vissza Pakisztánba Iránból, ahová érvényes vízummal utazott. Az első útlevelét 2006-ban, majd annak lejárta után a másodikat 2011-ben állították ki Kvettában.

A két áldozat egyike a kvettai kórházban Forrás: MTI/EPA/Dzsamal Tarakaj

Manszúr 2006. március 12. óta rendszeresen repült külföldre, általában a karacsi nemzetközi repülőtérről. Egy szintén név nélkül magas rangú kormányzati tisztségviselő szerint a pakisztáni hatóságoknak fogalmuk sincs, mit keresett a molla rendszeresen Dubajban.

Irán egyébként tagadja, hogy a molla a halála előtt az országban járt.