Embargóval válaszol a G7-eknek Oroszország

HORIZONTAL diplomacy Square Russian Prime Minister Dmitry Medvedev speaks during a panel discussion at the second day of the 52nd Munich Security Conference (MSC) in Munich, southern Germany, on February 13, 2016. / AFP / Christof STACHE
Dmitrij Medvegyev, orosz kormányfő.
Vágólapra másolva!
Meghosszabbítja Oroszország az őt szankcióval büntető államokra kivetett élelmiszer-embargót – rendelte el Dmitrij Medvegyev miniszterelnök. A G7-ek pénteken döntöttek az újabb szankciók lehetőségéről.
Vágólapra másolva!

2017 végéig hosszabbította meg Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő az Oroszországot szankcionáló országok ellen kivetett élelmiszer-embargót – Medvegyev ezt a Gyáriparosok és Vállalkozók Oroszországi Szövetségének moszkvai tanácskozásán jelentette be.

Orosz káröröm

Az orosz kormány szakértői szerint a 2014 augusztusában megkezdett embargó idáig 9,3 milliárd dollárnyi kárt okozott a szankciókat meghirdető, majd ahhoz csatlakozó államoknak.

Az embargó kiterjed az Egyesült Államok, az Európai Unió, Kanada, Norvégia, Albánia, Montenegró, Izland és Liechtenstein és Ukrajna exportra szánt élelmiszertermékeire is.

Dmitrij Medvegyev is hosszabbít, válaszul a G7-ek döntésére Forrás: AFP//Christof Stache

Válaszcsapás

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hozzátette: "nem hat majd kedvezően a világgazdaság fejlődésére" és a globális ügyek egészére, hogy a G7-csoport vezetői Japánban az Oroszország elleni szankciók meghosszabbítása mellett döntöttek, sőt, azokat szigorítanák, bővítenék is a tervek szerint.