Kommandósok vetettek véget az oroszországi birkózócsatának

kommandósok bírkózás
kommandósok bírkózás
Vágólapra másolva!
Az OMON tagjai avatkoztak be, amikor dulakodássá fajult a szabadfogású birkózó bajnokság egyik negyeddöntője. Szokatlan akcióban kellett részt venniük az orosz rendőri különleges alakulat tagjainak, akik az oroszországi szabadfogású birkózó bajnokság Jakutszkban zajló döntőjének biztonságára felügyeltek.
Vágólapra másolva!

Az 57 kilogrammosok negyeddöntőjéből vesztesként kikerülő dagesztáni Iszmail Muszukajev ugyanis annyira zokon vette a bírók döntését, hogy dühöngeni kezdett. Az edzők beavatkozása nyomán a vita parázs dulakodássá fajult a birkózószőnyegen, amihez már a győztes, a jakutföldi színekben induló Viktor Lebegyev is csatlakozott. Szerencsére, mielőtt a lökdösődés verekedésbe fordult volna, feltűntek színen a feketesapkás egyenruhások.

A harcművészetek szinte minden ágában jártas, kigyúrt kommandósok aztán egykettőre szétválasztották a feleket.

A dagesztáni csapat ezek után bejelentette, hogy nem kíván részt venni a folytatásban, és elhagyta a bajnokság helyszínét. Mihail Mamiasvili, az Orosz Birkózó Szövetség elrendelte a történtek alapos kivizsgálását, amelyben Dzambolat Tegyejev, az orosz válogatott vezető edzője is részt vesz. A bajnokság eközben – a dagesztáni versenyzők nélkül – tovább folytatódik – írja a RIA Novosztyi.