Trumpot támogatja Amerika leggyűlöltebb embere

GettyImageRank2 PRESIDENT POLITICS SOCIAL ISSUES LOUISVILLE, KY - MAY 20: Republican presidential candidate Donald Trump speaks at the National Rifle Association's NRA-ILA Leadership Forum during the NRA Convention at the Kentucky Exposition Center on May
Donald Trump a fegyvertartók konferenciáján
Vágólapra másolva!
Összecsaptak Trump hívei és ellenzői Kaliforniában. A milliárdos üzletember az AP összesítése szerint megszerezte a republikánus elnökjelöltséghez szükséges számú küldött támogatását, és mögéje állt az Egyesült Államok leggyűlöltebb embere is.
Vágólapra másolva!

Az amerikai AP hírügynökség saját összesítése szerint Donald Trump megszerezte a republikánus elnökjelöltséghez szükséges 1237 kongresszusi küldött támogatását: már 1238 küldöttje van.

A milliárdos üzletember körül azonban nem csillapodnak az indulatok: Fresnótól San Diegóig több helyen is összecsaptak a hívei a bírálóival. A rendőrség 35 embert vett őrizetbe – számolt be az NBC News.

Sérülésekről és anyagi kárról nem érkeztek jelentések.

Donald Trump megszerezte a szükséges támogatást Forrás: AFP/2016 Getty Images/Scott Olson

Van, aki szereti

A Twitteren támogatásáról biztosította Trumpot Martin Shkreli, aki az után vált az Egyesült Államok leggyűlöltebb emberévé, hogy 2015 szeptemberében 55-szörösére emelte fel az AIDS-betegek kezelésére használt gyógyszer árát.

Tavaly decemberben az FBI csalás miatt letartóztatta. A gyanú szerint arra használta a Retrophin nevű gyógyszercégének a forrásait, hogy egy másik cégének, az MSMB Capital Managementnek a veszteségeit finanszírozza vele. Június 6-án áll újra bíróság elé.

Martin Shkreli demokratáról republikánusra váltott Forrás: Origo

Népszerűtlenségét még tovább fokozta, amikor megvette minden idők legdrágább albumát, a Wu-Tang Clan egyetlen példányban kiadott Once Upon a Time in Shaolinját.

Shkreli korábban Bernie Sanderst támogatta az elnökválasztási harcban, és azt állította, hogy anyagilag is támogatja a vermonti szenátor kampányát – emlékeztetett az ABC News.