Két életet követelt az ítéletidő Lengyelországban

Vágólapra másolva!
Két ember halálát okozta az ítéletidő Lengyelországban. Párizsban egy parkban álló fába, Németországban egy focipályára csapott villám.
Vágólapra másolva!

Két ember halálát és három sebesülését okozta a villámlással kísért viharos időjárás szombaton a Szlovákiával határos dél-lengyelországi hegyekben - jelentette a lengyel média.

Egy 40 éves férfit villám csapott agyon,

amikor a Babia Góra-i hegycsúcsról lefelé ereszkedett a lengyel Beszkidekben. Egy másik, 61 éves férfit a Beszkidek északi részén, Szczyrk falu közelében ragadott el egy megáradt hegyi patak - jelentette a PAP hírügynökség.

Három túrázót villámcsapás sebesített meg a Pienini Nemzeti Parkban a Sokolica nevű hegyen - adta hírül a TVN24 lengyel hírtelevízió.

Párizsban nyolc gyerek sérült meg

Előzőleg a francia fővárosból és a délnyugat-németországi Rajna-vidék-Pfalz tartományból is villámcsapás okozta baleseteket jelentettek.

Egy párizsi parkban villámcsapás következtében legalább nyolc gyerek és három felnőtt sérült meg, közülük hatan súlyosan. A baleset a párizsi Monceau parkban történt, nem sokkal délután 3 óra után, amikor is

hatalmas vihar csapott le

a francia fővárosra.

Focipályába csapott a villám

A rajna-pfalzi Hoppstättenben 35 ember, köztük

30 gyermek sérült meg, amikor villám csapott a focipályába

egy gyermeklabdarúgó-mérkőzésen.

A balesetben három felnőtt, köztük a mérkőzés bírója sérült meg súlyosabban, őket szívproblémákkal kellett kórházba vinni, míg a gyermekeket elővigyázatosságból vitték be kivizsgálásra - mondta el a rendőrség helyi szóvivője.