Gyerekekbe csapott a villám Párizsban

Vágólapra másolva!
Tizenegy ember sérült meg, amikor villám csapott egy párizsi parkba. A sérültek többsége 7–14 év közötti gyerek, ketten súlyos állapotban vannak.
Vágólapra másolva!

A baleset a Parc Monceau-ban, Párizs nyugati részén történt ma délután. Nyolc gyereknek lettek égési sérülései, ketten közülük súlyos állapotban vannak. Rajtuk kívül még három felnőtt sebesült meg. Összesen hat embert szállítottak egy közeli kórház sürgősségi osztályára a Le Figaro szerint.

- mondta Vincent Baladi, Párizs VIII. kerületének alpolgármestere az I-télé francia hírtelevízióban. Mindenkinek égési sérülései lettek a villámcsapástól.

A baleset a párizsi Monceau parkban történt, nem sokkal délután 3 óra után, amikor hatalmas vihar csapott le a francia fővárosra. A gyerekek kísérőjükkel együtt egy fa alá menekültek a szakadó eső elől, amelybe belecsapott a villám. Az egyik gyereket, akinek megállt a szíve, a parkban tartózkodó egyik szabadnapos tűzoltó élesztette újra.

- mondta a párizsi alpolgármester, aki szerint a kedvelt párizsi parkban számos család piknikezett szombaton.

A polgármesteri hivatal egyik illetékese azt mondta: hirtelen, előreláthatatlan és brutális meteorológiai jelenségek zajlottak le a park környékén. Percekkel a szokatlanul erős szél és eső előtt értesültek a hatóságok is arról, hogy hatalmas vihar közeleg. Már nem volt idejük értesíteni az embereket.