Már biztos, hogy az afgán tálibok vezérét ölték meg

Vertical This handout photograph released by The Afghan Taliban on December 3, 2015, which was taken on a mobile phone in mid-2014 is said to show Afghan Taliban leader Mullah Akhtar Mansour posing for a photograph at an undisclosed locationin Afghanistan
Ahtar Manszúr
Vágólapra másolva!
Egy DNS-teszt is megerősítette, hogy az afgán tálibok vezetőjét ölték meg múlt héten Beludzsisztánban. Aktár Mohamed Manszúr mollával egy amerikai dróncsapás végzett.
Vágólapra másolva!

DNS-teszt is megerősítette, hogy egy héttel ezelőtt valóban az afgán tálibok vezetőjével, Aktár Mohamed Manszúr mollával végzett egy amerikai dróncsapás - jelentette be a pakisztáni belügyminisztérium.

A DNS-teszt is megerősítette, hogy a tálib vezért ölték meg Forrás: AFP/HO

A közlemény szerint

Manszúr egy közeli rokonától DNS-mintát vettek,

és az meggyőzően egyezik a dróncsapás egyik áldozatának holttestéből származóval.

Beludzsisztánban érte utol a végzet

Amerikai és afganisztáni tisztségviselők már korábban megerősítették Manszúr halálhírét, Pakisztán azonban vonakodott ugyanezt tenni, amíg nem végzett a DNS-teszttel.

A szélsőséges tálib vezetőt a múlt hét végén a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományban érte el végzete.

A légicsapás helyszínén csupán hamis okiratokra akadtak,

egyik sem Manszúr nevére volt kiállítva. A tálib vezetőnél talált igazolvány szerint Manszúr Vali Muhammad álnéven a dél-pakisztáni Karacsi kikötőváros lakosa volt.

A pakisztáni belügyminisztérium szombaton tudatta, hogy letartóztattak két pakisztáni tisztviselőt, mert személyi igazolványhoz juttatták Manszúr mollát és családját.