Tortát kapott az arcába a menekültpolitikája miatt

Vágólapra másolva!
A pártja kongresszusán támadták meg az ellenzéki német Balpárt egyik vezetőjét. Sahra Wagenknecht saját párttársaival ellentétben úgy véli, hogy Németországnak nem lenne szabad minden menekültet beengedni az országba.
Vágólapra másolva!

Sahra Wagenknecht a legnagyobb ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője. A Deutsche Welle beszámolója szerint éppen Bernd Riexinger pártelnök beszédét hallgatta a magdeburgi kongresszuson, amikor tortát vágtak az arcába.

Az esetről videó is készült.

A párttársai siettek Wagenknecht védelmére. A támadókat, egy nőt és egy férfit eltávolították a helyszínről – közölte a Balpárt szóvivője.

A támadásért a „Tortát az embergyűlölőknek” elnevezésű antifasiszta csoport vállalta a felelősséget. Azzal vádolják Wagenknechtet, hogy politikai célokra használja a menekültellenes hangulatot, így nem jobb, mint a szélsőjobbos Alternatíva Németországnak.

A csoport februárban az Alternatíva egyik vezetője, Beatrix von Storch ellen vetett be hasonló módszereket; egy bohócnak öltözött férfi dobta meg tortával a politikust.

Wagenknecht többször hangsúlyozta, hogy Németország nem képes végtelen számú menekültet befogadni, „nem jöhet mindenki”. Ezt a véleményt a párttársai sem osztják – emlékeztetett az AP.

A Balpárt egyelőre a legnagyobb ellenzéki párt a parlamentben, de támogatása csökken az Alternatíva javára.