Trump: Az illegális bevándorlókkal jobban bánnak, mint a veteránokkal

Vágólapra másolva!
Az amerikai republikánus pártiak várható elnökjelöltje, Donald Trump szerint az Egyesült Államokban jobb ellátást kapnak az illegális bevándorlók, mint a háborús veteránok. Adatokat, bizonyítékokat nem sorolt fel állításai alátámasztására. 
Vágólapra másolva!

"Nem hagyjuk majd, hogy ez a jövőben is így menjen" - mondta Donald Trump arról, hogy szerinte az Egyesült Államokban élő illegális bevándorlókkal jobban bánik az ország, mint saját veteránjaival. A BBC azt írja, hogy olyan adatokat, tényeket nem sorolt fel a Republikánus Párt legesélyesebb elnökjelöltségre pályázó politikusa, amivel bizonyítani tudná, hogy

az illegális bevándolók a veteránokénál jobb ellátást kapnak Amerikában.

Trump egy motoros felvonuláson beszélt a washingtoni Lincoln Emlékműnél. A Rolling Thunderstorm ("Gördülő Mennydörgés") nevű motoros szervezet tagjai egy hagyományosnak számító rendezvényre érkeztek a fővárosba: 1988 óta a nemzeti ünnep, az Emlékezet Napja (Memorial Day) előtti vasárnapon a háborúkban meghalt, eltűnt és fogságba esett katonákra emlékeznek.

Trump elég furcsa dolgokat mondott az illegális bevándorlók ellen hergelő kijelentésen kívül is.

Magát például Martin Luther King tiszteleteshez, a fekete polgárjogi mozgalom legendás vezetőjéhez hasonlította. Ugyanott mondott beszédet, ahol King elmondta híres, "Van egy álmom" kezdetű szónoklatát. Trump azt mondta, hogy arra számított, rá legalább annyian lesznek majd kíváncsiak, mint Martin Luther Kingre. Trump szerint azért voltak az ő beszédén kevesebben, mert

biztonsági okok miatt nem engedték oda az embereket".

Ha már veteránokról volt szó, Trump foglalkozott egy kicsit katonai kérdésekkel is. Szerinte az Egyesült Államok hanyatlóban van, "már sehol nem győzedelmeskedik". Viszont, ha ő lesz az elnök, akkor megint mindenütt győzni fog az egyesült Államok. "Olyan sok győzelmet aratunk, hogy sokan, különösen a barátaim közül, azért fognak felhívni telefonon, hogy azt mondják: elnök úr, ne győzzünk ilyen sokszor, mert ez nem szép dolog" - mondta.

Azt a koábbi ígéetét is megismételte, hogy ha ő lesz az elnök, akkor újabb falakat építenek az amerikai-mexikói határon. "Ezt illetően szemernyi kétségünk se legyen" - fogalmazott.

A legfrissebb adatok szerint Donald Trumpnak elegendő támogatottsága van ahhoz, hogy ő legyen a Republikánus Párt elnökjelöltje a novemberi választáson.