Fegyveres ámokfutás egy amerikai egyetemen

Rendőr a Kaliforniai Egyetem Los Angeles-i részlegénél 2016. június 1-jén, miután egy férfi lövöldözött az intézményben, és legalább két embert megölt.
Vágólapra másolva!
Lövöldözés miatt lezárták szerdán a kaliforniai UCLA egyetemet Los Angelesben. A támadásban ketten haltak meg, a rendőrség közlése szerint lehetséges, hogy az elkövető öngyilkos lett.
Vágólapra másolva!

A diákoktól érkezett twitter-üzenetekből derült ki, hgy magas, fekete dzsekibe és fekete nadrágba öltözött, férfi a merénylő.

A rendőrök lezárták az egyetemet Forrás: MTI/AP/Ringo H.W. Chiu

Az egyetemet, melynek mintegy negyvenezer hallgatója van, ellepték a helyi rendőrség és az FBI emberei, és miközben interneten és okostelefonokon arra szólították a diákokat, hogy húzódjanak fedezékbe, megkezdődött a kimentésük is.

A hallgatói önkormányzat helyettes vezetője, a 20 éves Rafi Sands okostelefonon a helyi sajtónak elmondta, hogy a rémült diákok az ő előadótermében a

nadrágszíjaikkal próbálták meg lezárni az előadóterem ajtaját, és mindenki próbált a padok alá húzódni.

A 21 éves Mehwish Khan mérnökhallgató a Los Angeles Times munkatársának - szintén okostelefonon - elmondta, hogy ő és a barátnői a mosdóba menekültek, nagy volt a fejetlenség.

Az amerikai televíziós csatornák helikopterről készített felvételekkel követik az eseményeket. Jól látható, hogy a diákok rohamrendőrök és mesterlövészek felügyeletével, fejük fölé tett kézzel vonulnak ki az egyetem területéről. A Los Angeles-i rendőrség és az FBI munkatársai mellett jelen vannak robbanóanyagokkal is foglalkozó tűzszerészek. Bombát, vagy más fegyvert nem találtak. Elővigyázatosságból

riadót rendeltek el Los Angeles egész területére.

Az első értékelések szerint - bár a lövöldözés okát egyelőre csak találgatják, - nem terrortámadás történt. A rohamrendőrök épületről épületre, folyosóról folyosóra haladva vizsgálták át az egyetemet, és az egyik épületében megtalálták a két áldozat holttestét. A rendőrök szerint az is lehetséges, hogy egyikük a lövöldöző. A Los Angeles-i rendőrfőnök, James Herren szerint

nem zárható ki az sem, hogy öngyilkos akció történt.