Robbantottak a pénteki imán egy afgán mecsetben

Vágólapra másolva!
A muszlimok számára legfontosabb, pénteki imádság közben robbant pokolgép egy afganisztáni mecsetben a Pakisztánnal határos Nangarhar tartományban, az ország keleti részén; négyen életüket vesztették, és mintegy negyvenen megsebesültek - közölte egy afgán tisztségviselő.
Vágólapra másolva!

A dpa német hírügynökség legalább 60 sebesültről tud.

Attaullah Hodzsáni tartományi szóvivő elmondta: a mecset falába vájt imafülkében, a mihrábban rejtették el a pokolgépet. Rendőrségi adatok szerint a Hisarak nevű kistelepülésen történt robbanásban a mecset mollája és egy kisgyerek is életét vesztette.

A Sputniknews helyi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a molla és két hívő halt meg.

Hodzsáni hozzáfűzte: a mecset zsúfolt volt a ramadán muszlim böjti hónapot tiszteletben tartó hívekkel, akik a pénteki imádságra gyülekeztek. Szerinte félő, hogy az áldozatok száma tovább növekedhet, mert számos súlyos sebesült is van.

A támadás elkövetőjeként egyetlen szervezet sem jelentkezett, a radikális iszlamista tálibok azonban több támadással is fenyegettek a hét elején kezdődött ramadán alatt.

Nangarhar tartományban különösen aktívak a kormányellenes felkelők, s a tálibok az idei év elején heves harcokat vívtak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szélsőséges fegyvereseivel.