Robbanószer is volt a német mozi támadójánál

németországi lövöldözés Viernheim
Policemen stand near a cinema where an armed man barricaded himself in Viernheim, southern Germany, on June 23, 2016. Shooting in Viernheim, Germany on June 23, 2016. No patrons of a German cinema stormed by an armed man were hurt and all have been released, Hesse state interior minister Peter Beuth said. / AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
Vágólapra másolva!
Álarcos fegyveres lövöldözött a Frankfurt melletti Viernheim mozikomplexumában. 25 ember megsérült, de nem a lövésektől, hanem a rendőrségi könnygáztól. A támadót lelőtték. A holttest mellett egy kézigránátot és egy robbanóövet találtak.
Vágólapra másolva!

A férfi délután három körül lépett be a mozikomplexumba. A fegyvert a kezében fogta, a vállán átvetve töltényöv volt. Többször levegőbe lőtt, mire a vendégek sikoltozva menekültek az épületből, a támadó pedig elbarikádozta magát. Az újabb információk szerint mégis ejtett túszokat, akiket a rendőrség különleges alakulata szabadított ki – írja a német Bild.

Kivezették a látogatókat

Miután a támadó lövöldözni kezdett, a menekülő látogatókat a mozi hat alkalmazottja vezette biztonságba. „Észrevettem, hogy történt valami. Riasztottam a rendőrséget, és utasítottam a beosztottjaimat, hogy azonnal hagyják el a mozit” – mondta a 47 éves mozivezetőnő.

Robbanószer volt a támadónál

A lap szerint a férfinak riasztófegyvere volt, ezt azonban a hatóságok eddig nem erősítették meg.

A rendőrség behatolt a moziba, a támadót lelőtték. A holttest mellett egy kézigránátot és egy robbanóövet találtak, ezeket a rendőrség bombaszakértői vizsgálják.

Nem terrortámadás volt

A német hatóságok szerint nem terrortámadás történt, a fegyveres egyedül követte el tettét. Egyelőre nem világos, miért lövöldözött.

A Bild szerint 25-en sérültek meg, mindannyian könnygázt lélegeztek be.

Csak a könnygáz miatt sérültek

A rendőrség szóvivője nem tudta megmondani, hányan menekültek ki a moziból, és hány túszt ejtett a fegyveres. Annyi biztos, hogy senki sem sérült meg, leszámítva azt a 25 embert, akik könnygázt lélegeztek be.

17 túszt ejthetett

Az egyik túsz azt nyilatkozta, körülbelül 17-en lehettek. "A mosdóban rontott ránk. Azt sziszegte, feküdjünk a padlóra, ha kedves az életünk."