Brüsszel kiválasztotta a válóperes ügyvédjét

Brexit
http://www.dreamstime.com/stock-photos-brexit-referendum-concept-eu-uk-flags-hand-holding-topical-message-image67424463
Vágólapra másolva!
Didier Seeuws belga diplomatát jelölték ki az Európai Unió részéről arra, hogy vezesse a tárgyalásokat az EU és az Egyesült Királyság között a szigetország kiválásáról - közölték június 25-én, szombaton hírügynökségek diplomáciai forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A diplomaták a Het Nieuwsblad című belga lap értesülését megerősítve elmondták, hogy Seeuws vezeti majd az EU miniszteri tanácsának úgynevezett Brexit-munkacsoportját.

A Tanács elnökével dolgozott

A belga diplomata 2014 végéig Herman Van Rompuynek, a tagállamok kormányait képviselő Európai Tanács akkori elnökének közeli munkatársa volt. Jelenleg az Európai Tanácson belüli egyik igazgatóságot vezeti.

Gyorsan ki akarják rakni a briteket

Miután a csütörtökön rendezett brit népszavazáson a kilépést pártolók kerültek többségbe, az EU csúcsvezetői az elmúlt napokban amellett foglaltak állást, hogy minél előbb meg kell kezdeni a Nagy-Britannia kiválásáról szóló tárgyalásokat, a brit kormány azonban időt szeretne nyerni. A tárgyalások megkezdése előtt a brit kormánynak hivatalosan is jeleznie kell kilépési szándékát az EU felé.