Megkezdődött a küldöttek lázadása Trump ellen

Donald Trump speaks at Trump Towers, New York New York New York 2016 United States United States 2016 Donald Trump Donald Trump 2016 ELECTION SPEECH Trump Towers US President Repubblicans Democratics 31 May 2016 31st May 2016 NurPhoto SQUARE FORMAT
Donald Trump speaks at Trump Towers, New York, USA. Tuesday May 31st 2016.
Vágólapra másolva!
Szövetségi bírósághoz fordult a republikánus konvenció egyik küldötte az Egyesült Államokban, mert nem akar Donald Trumpra szavazni a jelöltállításkor.
Vágólapra másolva!

Carrol Correll, aki a republikánusok virginiai küldötte lesz, úgy véli, azáltal, hogy a helyi előválasztáson győztes Trumpra kell szavaznia, csorbulnak alkotmányos jogai.

Correll közölte: nem szavaz a New York-i milliárdosra, mert nem tartja alkalmasnak arra, hogy elnök legyen. Virginia állam törvényei viszont pénzbüntetéssel sújtják azokat a pártküldötteket, akik a jelöltállító gyűlés első szavazásakor nem az államban győztes indulóra szavaznak.

Republikánus nagyágyúk is inkább Clintont választják Trump helyett Forrás: NurPhoto/Dennis Van Tine/Photoshot/NurPhoto/Dennis Van Tine

Bush minisztere Clintonra szavaz

Henry Paulson, aki George W. Bush republikánus elnök pénzügyminisztere volt, szintén közölte: „elképzelhetetlennek” tartja, hogy Trump legyen az elnök, és inkább Hillary Clintonra fog szavazni.

Paulson szerint Trump félrevezeti az embereket, és nem alkalmas arra, hogy elnök legyen.

„Csak arra tudok gondolni, hogy mi lett volna, ha egy Trumphoz hasonló, megosztó alak lett volna az elnök a 2008-as pénzügyi összeomlás idején, amikor életbevágóan fontos volt a vezetői képesség, a kompromisszumkészség és az óvatos elemzés” - írta a Washington Posban Paulson, aki pont abban az időszakban volt pénzügyminiszter.

Szintén Clintont támogatja Brent Scowcroft, aki két republikánus amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadójaként is szolgált, és hasonlóan nyilatkozott Richard Armitage, a Bush-kormány külügyminiszter-helyettese.