Nem terror - gondatlanság okozta az egyiptomi gép katasztrófáját?

Roncsdarabokat találtak az EgyptAir lezuhant gépéből
ALEXANDRIA, EGYPT - MAY 21: Some of the passengers' belongings and parts of the wreck of EgyptAir flight MS804 are seen as more wreckage found north of Alexandria, in Egypt on May 21, 2016. EgyptAir flight MS804 crashed with 56 passengers and 10 crew on board on May 19. Egyptian Armed Forces / Handout / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított eljárást hétfőn Franciaországban az ügyészség az EgyptAir egyiptomi légitársaság májusban a Földközi-tengerbe zuhant utasszállító repülőgépének ügyében.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség azt is tudatta, hogy ebben a fázisban egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy terrortámadás történt volna. Sőt, az ügyészség szóvivője kiemelte: egyelőre baleset ügyében nyomoznak, és "egyáltalán nem" részesítik előnyben azt az elméletet, hogy a gépet esetleg szándékosan semmisítették meg.

Az EgyptAir gépének roncsai Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Egyptian Armed Forces / Handout

Továbbra sem tudni, hogy mi okozta a 66 embert szállító egyiptomi repülő vesztét. A repülési adatrögzítők sérült memóriaegységei szintén hétfőn érkeztek meg Franciaországba, hogy megjavítsák őket.

A Franciaországban gyártott gép Párizsból tartott Kairóba, amikor május 19-én hajnalban eltűnt a radarról.