Senki sem élte túl a kolumbiai helikopter balesetét

Horizontal A Colombian soldier inside a helicopter overflying Zaragoza municipality, Antioquia department, Colombia on October 15, 2015.     AFP PHOTO / RAUL ARBOLEDA / AFP PHOTO / RAUL ARBOLEDA
Korábbi felvétel
Vágólapra másolva!
Tizenheten meghaltak egy katonai helikopter balesetében Kolumbiában, a szerencsétlenségnek nincs túlélője - adta hírül hétfőn a latin-amerikai ország hadserege.
Vágólapra másolva!

A helikopter Bogotától északkeletre ütközött hegyoldalnak még vasárnap délután. A helikopteren öt fős személyzet volt és 12 katona. A keresésükre indult mentők hétfőre mindegyikük holttestét megtalálták. A balesetet feltehetően a rossz időjárás miatt lecsökkent látótávolság és a domborzati szélsőség okozhatta, de a vizsgálat még nem zárult le.

Korábbi felvétel Forrás: AFP/Raul Arboleda

A helikopteres egység bevetésen volt a második legnagyobb kolumbiai gerillaszervezet, a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg emberei ellen. Az országban a legnagyobb lázadó mozgalom, a Forradalmi Fegyveres Erők már egy ideje tárgyalásokba bocsátkozott a kormánnyal, és úgy tűnik, hogy sikerül a feleknek hivatalosan békét kötni. Kolumbiában fél évszázada dúlnak fegyveres konfliktusok.