Gyásznap Törökországban – tovább nőtt az áldozatok száma

robbantás Isztambul repülőtér
Isztambul, 2016. június 28. Nyomozók holttestek mellett, az isztambuli Atatürk repülőtéren 2016. június 28-án, miután egy vagy több merénylő lövöldözött, majd felrobbantotta magát a légi kikötőben. Legalább tíz ember életét vesztette, mintegy hatvan megsebesült. (MTI/EPA/Sedat Suna)
Vágólapra másolva!
Negyvenegyre emelkedett a keddi isztambuli terrortámadás halálos áldozatainak száma, az incidensnek 239 sebesültje van - közölte az isztambuli tartományi kormányzóság. A sebesültek közül 109 embert már kiengedtek a kórházból.
Vágólapra másolva!

A hatóságok eddig 40 holttestet azonosítottak. A kormányzóság adatai szerint a halottak közül 27-en török állampolgárok, valamint 10 külföldi és 3 kettős állampolgár is életét vesztette a lövöldözésekben és a robbantásokban. A továbbra is ismeretlen 4 személyből 3 holttest valószínűleg az elkövetőké.

Nyomozók holttestek mellett, az isztambuli Atatürk repülőtéren Forrás: MTI/EPA/Sedat Suna

Az áldozatok közül többen a repülőtéren dolgoztak, a földi kiszolgáló személyzet tagjaként, a jegykezelő pultnál vagy a vámnál. Rajtuk kívül egy taxisofőr, egy biztonsági őr és legalább 2 rendőr is van a halottak között.

Törökországban szerdára nemzeti gyásznapot hirdettek, a zászlókat félárbocra engedték.

A CNN Türk hírtelevízió ankarai tudósítója, Hande Firat, a televízió élő adásában szerdán azt mondta, hogy a török titkosszolgálat június elején az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet lehetséges támadására figyelmeztette a hatóságokat és az Atatürk repülőteret. Az értesítő állítólag mind a merénylet helyszínét, mind az elkövetők nevét tartalmazta.