Trump a NATO-t küldené az Iszlám Államra

vote Horizontal
Republican presidential candidate Donald Trump delivers remarks following primaries in California, Montana, New Jersey, New Mexico, North Dakota and South Dakota at Trump National Golf Club Westchester in Briarcliff Manor, New York, June 07, 2016. / AFP PHOTO / KENA BETANCUR
Vágólapra másolva!
Elnökként bevonná a NATO-t az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni küzdelembe, hogy katonailag tehermentesítse az Egyesült Államokat. Donald Trump, az amerikai republikánus pártiak várható elnökjelöltje.
Vágólapra másolva!

A politikus hónapok óta bírálja, hogy az Egyesült Államok túl sok pénzzel járul hozzá a NATO működéséhez. Szerinte a védelmi szövetség a mai formájában elavult, át kellene alakítani, hozzá kellene igazítani a jelenlegi fenyegetésekhez. Az ABC News hírtévének adott interjúban Trump azt mondta, olyan országokat - hidegháborús szövetségeseket - is bevonna a dzsihadisták elleni harcba, melyek nem tagjai a NATO-nak.

– érvelt Trump.

Az Iszlám Államot eddig jórészt amerikai harci gépek bombázták az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció hadjáratában. A republikánusok többször bírálták ezt, mondván, hogy nem elég a szélsőségesek legyőzéséhez.