A dallasi rendőrgyilkos naplójáról beszélt a rendőrfőnök

Horizontal Police cars sit on Main Street in Dallas following the sniper shooting during a protest on July 7, 2016. 
A fourth police officer was killed and two suspected snipers were in custody after a protest late Thursday against police brutality in Dal
Police cars sit on Main Street in Dallas following the sniper shooting during a protest on July 7, 2016. A fourth police officer was killed and two suspected snipers were in custody after a protest late Thursday against police brutality in Dallas, authorities said. One suspect had turned himself in and another who was in a shootout with SWAT officers was also in custody, the Dallas Police Department tweeted. / AFP PHOTO / Laura Buckman
Vágólapra másolva!
A rendőrség a dallasi rendőrgyilkos orvlövész lakásán talált naplóból és bombaalapanyagokból arra következtet, hogy a merénylő több támadást is tervezett. Barack Obama szerint a rendőröknek nagyobb toleranciát kellene tanúsítaniuk munkavégzés közben, ugyanakkor el kell ismerni a kiváló munkát, amit a rendőrség végez. 
Vágólapra másolva!

A rendőröket gyilkoló orvlövész valószínűleg további támadásokat készített elő Dallasban. Minderről a dallasi rendőrfőnök, David Brown számolt be a CNN hírtelevíziónak július 10-én, vasárnap délelőtt adott interjújában.

Bombaalapanyagokat is találtak

Brown szerint ez az orvlövész lakásán talált naplóból derült ki.

hogy megfizettesse velünk mindazt, amiről úgy gondolta, hogy a feltételezett cselekedetekkel a rendőrök a színes bőrűeket büntetik” – fogalmazott Brown rendőrfőnök.

Elmondta azt is, hogy Johnson lakásában bombák készítésére alkalmas anyagokat találtak, és arra utaló nyomokat is, hogy a merénylő otthon gyakorolhatta a detonációkat.

Fekete rendőrrel akart tárgyalni

Az interjúban a rendőrfőnök megerősítette:

Johnson azt követelte, hogy a túsztárgyaláshoz fekete rendőrt küldjenek, csakis azzal hajlandó tárgyalni.

Ám Brown azt már nem részletezte, hogy teljesítették-e az orvlövész követelését. Ismételten megerősítette viszont azt is: a rendőrség és az FBI változatlanul nem zárja ki, hogy más – ahogyan fogalmazott – "bűntársak" is részt vehettek a lövöldözésben.

A saját vérével írt a falra

Elmondta továbbá, hogy a dallasi orvlövész a saját vérével próbált valamit felírni a falra a parkolóházban, ahonnan lövöldözött és ahol likvidálták, a szakértők most dolgoznak rajta, hogy megfejtsék az írást.

Az orvlövész naplójából a rendőrség arra következtet, más támadásokat is tervezett Forrás: AFP//Laura Buckman

Obama több toleranciát kért a rendőröktől

Barack Obama amerikai elnök szerint az amerikai rendőröknek nagyobb toleranciát kellene tanúsítaniuk szolgálatteljesítés közben, de türelmesebbnek kellene lenniük azoknak is, akik túl keménykezűnek vélik a rendőröket, főleg a színes bőrűekkel szemben.

Obama erről vasárnapi madridi sajtóértekezletén beszélt azzal kapcsolatban, hogy Dallasban a héten lelőttek öt rendőrt egy tüntetésen, amelyet a rendfenntartók rasszista túlkapásai ellen szerveztek.

– fogalmazott a politikus, aki a történtek miatt lerövidítette európai látogatását, és még vasárnap este visszarepül az Egyesült Államokba.

A rendőröket tisztelni kell

Az amerikai vezető hangsúlyozta: figyelembe kell venni azt a frusztráltságot, amelyet a különböző közösségek éreznek.

– jelentette ki, hozzátéve, hogy a rendőrség számára is fontos: létezzen bizalom feléjük a közösségekben. Kijelentette: bármilyen, a rendőrség elleni bűncselekmény elítélendő, és egyúttal el kell ismerni azt a kiváló munkát is, amelyet a rendőrség végez faji előítéletek nélkül.