Újra járhatnak a tartályhajók a Boszporusznál

törökország török puccs katonai politika
Isztambul, 2016. július 15. A török katonák által lezárt Boszporusz híd Isztambulban 2016. július 15-én éjjel. A hadsereg bejelentette, hogy átvette a hatalmat, a török kormányfő szerint viszont csak kísérletet tettek a hatalomátvételre. (MTI/EPA/Tolga Bozoglu)
Vágólapra másolva!
A török hatóságok megnyitották az áthaladó tartályhajók előtt a Boszporusz tengerszorost, amelyet korábban az államcsínykísérlet miatt biztonsági megfontolásokból lezártak - közölte szombaton a Gulf Agency Company hajózási ügynökség.
Vágólapra másolva!

A tranzitforgalom visszaállt a korábbi normális kerékvágásba - üzente egy elektronikus levélben a Gulf Agency Company (GAC).

A török állami légitársaság, a Turkish Airlines ismét a normális üzemben működik - számolt be a vállalat elnöke, Ilker Ayci a CNN Türk hírtévének. A török légitársaság újraindította járatait az isztambuli nemzetközi repülőtérről, míg néhány külföldi vállalat törölte hétvégi saját járatait.

Korábban a társaság 35 járatot máshova irányított, míg 32 járatot törölt Isztambul legjelentősebb repülőterén.

A török katonák által lezárt Boszporusz híd Isztambulban Forrás: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

A British Airways brit légitársaság minden Törökországba induló szombati járatot törölt, illetve elővigyázatosságból egy vasárnapit is. "Utasaink és személyzeteink biztonsága és védelme elsődleges fontossággal bír számunkra, és csak akkor indítunk járatot, ha az biztonságos" - derül ki a brit vállalat közleményéből.