Brutálisan meggyilkolt magyar nőre emlékeztek

spanyol, Benicássim, halott holttest hordágy rendőr
Benicássim, 2016. július 20. Rendőrök hordágyon viszik annak a 43 éves magyar nőnek a holttestét, akit feltehetően spanyol élettársa szúrt halálra az északkelet-spanyolországi Benicássimban lévő otthonukban 2016. július 20-án. A 40 éves férfi sajtóértesülések szerint a 13 éves fiúkat és 11 éves lányukat is megsebesítette, mindkettőjüket kórházba szállították. A fiú állapota válságos. (MTI/EPA/Domenech Castello)
Vágólapra másolva!
Egy 43 éves magyar nőt szurkált halálra a spanyol férje, és két gyereküket is súlyosan megsebesítette Spanyolországban, Benicàssimban múlt szerdán. A gyerekek a testükkel próbálták védeni az anyjukat a késsel támadó férfitól, ekkor sérültek meg.
Vágólapra másolva!
Hordágyon viszik a 43 éves magyar asszony holttestét Forrás: MTI/EPA/EFE/Domenech Castello

Konyhakéssel támadta meg a magyar nőt a férje a spanyolországi Benicàssimban. A férfi 13 éves fiát és 11 éves lányát is megsebesítette, majd hívta a rendőrséget, hogy feladja magát.

Az egész falut megdöbbentette a gyilkosság híre. Péntek este gyertyát gyújtottak a magyar asszonyért.

Susana Marques, a falu polgármestere arról beszélt, hogy a megemlékezés egy figyelemfelkeltő akció, amivel talán életeket tudnak megmenteni.

– mondta a polgármester.

A gyerekek megpróbálták megmenteni az anyjuk életét

A házaspár két gyereke most kórházban, intenzív osztályon fekszik, de egyikük sincs életveszélyes állapotban. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője azt mondta a Velvetnek,

a 13 éves fiú és 11 éves húga akkor sérült meg, amikor az anyjukat próbálták megvédeni az apjuktól.

A szóvivő azt is elmondta, hogy a gyerekek kettős állampolgárok, de mivel a tartózkodási helyük Spanyolország, elhelyezésükről a spanyol hatóságok döntenek majd. Bár a meggyilkolt 43 éves asszony két testvére is Spanyolországban lakik, szerinte elképzelhető, hogy az apai nagyszülők nevelik majd fel őket. Az apjuk ugyanis valószínűleg börtönbe kerül.