A legtöbb áldozat tinédzser volt Münchenben

münchen lövöldözés
Police sign blocks the entrance to Odeon square following shootings at a shopping mall earlier on July 22, 2016 in Munich. Six people were killed and several gravely injured on Friday in a shooting rampage at a Munich shopping centre, with the attackers still believed to be at large. / AFP PHOTO / dpa / Sven Hoppe / Germany OUT
Vágólapra másolva!
Összesen kilenc embert ölt meg pénteken a 18 éves Ali David Sonboly, heten közülük szintén tizenévesek voltak.
Vágólapra másolva!

A Guardian beszámolója szerint két 13, egy 14, egy 17 és egy 19 éves fiatal halt meg a lövöldözésben egy müncheni bevásárló központ gyorsétterménél. A másik két áldozat közül az egyik 20, a másik pedig 45 éves volt. A támadó magával is végzett.

Az áldozatok, akik között hat férfi és három nő volt, helyi lakosok voltak a rendőrség tájékoztatása szerint. Hárman Koszovóból, hárman Törökországban származtak, és egy görög is meghalt, ezt az érintett országok hatóságai megerősítettek.

Nemrég Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy a müncheni magyar főkonzulátust arról értesítették, hogy

van egy magyar állampolgársággal is rendelkező fiatal férfi is a halottak között.

A lövöldözésről több videó is napvilágot látott már. A másodikon a gyilkos egy parkolóház tetején látható, és egy szemtanúval veszekszik. A Bildnek sikerült megtalálnia a férfit, aki a felvételt készítette.

Az 57 éves markológép-kezelő, Thomas Salbey elmondta, hogy éppen a munka utáni sörét itta, amikor meghallotta a lövéseket, először a McDonald's-nál.

- mondta.

Mikor lenézett a balkonjáról, látta, hogy Ali David Sonboly bemegy a bejáraton, és újratölti a fegyverét. Mikor a merénylő megjelent a parkolóház tetején, Salbey elkezdett neki kiabálni. Azt mondta Sonboly ekkor rá is rálőtt, de nem találta el. A férfi ekkor fedezékbe vonult, de látta, hogy a fegyveres még mindig a tetőn van. Mikor a rendőrök megérkeztek, először nem tudták, hogy hol keressék, ezért Salbey lekiáltott nekik, hogy a tetőn van.