Több ezren próbálják megfékezni a kaliforniai erdőtüzet

Kalifornia, erdőtűz
Santa Clarita, 2016. július 25. Erdőtűz pusztít a kaliforniai Santa Clarita közelében 2016. július 24-én. (MTI/EPA/Eugene Garcia)
Vágólapra másolva!
Több mint 1600 tűzoltó próbálja megfékezni az aszály sújtotta Kaliforniában a gyorsan terjedő erdőtüzeket, amelyek következtében egy ember meghalt, 18 lakóház leégett, és 1500 embernek el kellett hagynia otthonát.
Vágólapra másolva!

A lángok, amelyeket 1600 tűzoltó igyekszik megfékezni, az elviselhetetlen hőség és az erős szél miatt pusztító sebességgel terjednek a szárazság sújtotta Kaliforniában, Santa Clarita település közelében.

A hatóságok szerint a lángok „tehervonatként” söpörtek végig az egyik meredek domboldalon.

A jelentések szerint egy ember meghalt, 18 lakóház leégett, és 1500 embernek el kellett hagynia otthonát.

Erdőtűz pusztít a kaliforniai Santa Clarita közelében Forrás: MTI/EPA/Eugene Garcia

Los Angeles megye északi részén múlt péntek óta már több mint 13 ezer hektárnyi területen ég a növényzet, Los Angelest és peremkerületeit gyakran füst lepi el. Előző nap a lángok mindössze tíz százalékát sikerült eloltani.

A térségben 1600 tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat Forrás: MTI/EPA/Eugene Garcia

A terjedő tűzvész a nagyvárostól körülbelül 40 kilométerre északnyugatra fekvő közösségeket érinti leginkább, ahol többnyire több millió dollárt érő otthonok állnak.

Kaliforniát minden évben sújtják erdő- és bozóttüzek, de a tűzoltóság szerint az idén a szokásosnál is gyorsabban terjednek a lángok.

Daryl Osby helyi tűzoltóparancsnok egy vasárnapi sajtótájékoztatón azt mondta: „ötödik éve szenvedünk folyamatosan az aszálytól, úgyhogy jelenleg rendkívül szélsőséges tűzvésznek lehetünk tanúi”.