Erdogan: Az emberek halálbüntetést akarnak

TURKEY July Ankara 2016 Turkish President Recep Tayip Erdogan attempted military coup ANKARA, TURKEY - JULY 24: Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks to people demonstrating against Parallel State/Gulenist Terrorist Organization's failed military
Recep Tayyip Erdogan
Vágólapra másolva!
A török nép a halálbüntetés visszaállítását akarja, az ország vezetőinek pedig meg kell hallgatniuk őket - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan abban az interjúban, amit hétfő este sugárzott az ARD német közszolgálati televízió.
Vágólapra másolva!

Korábban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke világossá tette, hogy ha Törökország visszaállítja a halálbüntetést, azonnal megszakadnak a csatlakozási tárgyalások az Európai Unióval.

"Ők a halálbüntetés visszaállítását akarják. Nekünk pedig mint kormánynak, hallgatnunk kell arra, mit mondanak. Nem mondhatjuk, hogy ez minket nem érdekel" - vélekedett Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan Forrás: AFP/2016 Anadolu Agency/Turkish Presidency / Yasin Bulbu

A török elnök közölte: Ankara tartja magát az unióval márciusban kötött migrációs megállapodáshoz, de úgy érzi, az EU nem teljesíti azt, amit vállalt. A török államfő szerint az EU nem folyósítja a menekültek ellátásához megígért támogatásokat.