Ferenc pápa menekültek segítésére szánja egyik kocsijának árát

ferenc pápa
Vágólapra másolva!
Jótékonysági célokra szánja Ferenc pápa azon kocsik egyikét, amelyeket lengyelországi zarándoklata során használ. A K1 POPE rendszámú Volkswagen Golf eladásából származó bevételt többek között a szíriai menekülteket ellátó mobilklinika beszerzésére használják majd.
Vágólapra másolva!

A krakkói katolikus Ifjúsági Világtalálkozó (IVT) honlapján közöltek szerint a július 27-e, szerdán kezdődő ötnapos lengyelországi zarándoklata során a pápa a híres fehér pápamobil mellett négy, neki adományozott kék Volkswagen Golf márkájú autóval is közlekedni fog.

A kocsikkal a pápa a zarándoklat egy-egy helyszínén mozog:

Krakkóban és a város melletti Brzegiben létesített Campus Misericordiae (Az Irgalmasság Kampusza) mezőn, továbbá Oswiecimben, ahol a volt auschwitzi haláltábor található, valamint Czestochowa zarándokhelyen.

Elárverezik a kocsit

A Stanislaw Dziwisz bíboros, krakkói érsek által múlt héten megáldott, POPE feliratú rendszámokkal ellátott Volkswagenek egyikét jövő hétfőn a pápa utasítására elárverezik - idézi az IVT honlapja a krakkói karitász igazgatóját, Bogdan Kordula lelkészt.

Ezzel is jelzik, hogy az ITV-hez nemcsak az öröm, a szórakozás tartozik hozzá,

- jelentette ki a krakkói pap.

Más tárgyakat is elárvereznek

A krakkói karitász azon kézzel hímzett stólának a másolatát, valamint azt a cipőt is elárverezi, amelyet Ferenc pápa az IVT vasárnapi zárómiséjén fog viselni. A befolyó összeget a Libanonban lévő szíriai menekültek ellátását segítő mozgókórház létrehozására fordítják, kisebb részt az Irgalmasság Kampuszán az idősek és fogyatékosok számára létesülő napközi otthonra is szánnak.