Bombariadó egy müncheni vasútállomáson és bevásárlóközpontban

Vágólapra másolva!
Kiürítettek egy vasútállomást és bevásárlóközpontot Münchenben, miután egy telefonáló állította, hogy bomba fog robbanni.
Vágólapra másolva!

A Pasing Arcaden bevásárlóközpontot és a mellette levő vasútállomást kiürítették, a környéket lezárták és átvizsgálták.

A rendőrség szerint biztonsági óvintézkedésről van szó, amelyet azt követően rendeltek el, hogy telefonos bejelentés érkezett a hatóságokhoz. A rendőrség a bejelentés tartalmáról nem közölt részleteket.

A rendőrség Twitter-üzenetben felszólította a lakosokat, hogy őrizzék meg nyugalmukat.

A müncheni helyi érdekű vasúttársaság szerint a rendőrségi akció a pályaudvaron időközben véget ért, de még hosszabb időre van szükség ahhoz, hogy helyreálljon a teljes vasúti forgalom.

Reggel Starnbergben is bombariadó volt

A kora reggeli órákban a német rendőrség átmenetileg kiürítette a bajorországi Starnberg vasútállomását bombariadó miatt, amely később a hatóságok szerint "rossz tréfának" bizonyult.

Németországban több támadás is történt az elmúlt hetekben.

Július 18-án Würzburgnál egy bizonytalan személyazonosságú menedékkérő megsebesített öt embert. Rárontott a rendőrökre is, ezért lelőtték. Július 22-én egy 18 éves iráni-német állampolgár Münchenben kilenc embert agyonlőtt, majd végzett magával. Július 24-én egy 27 éves szíriai férfi - akinek menedékkérelmét elutasították - felrobbantotta magát Ansbachban egy fesztivál közelében; a férfi életét vesztette, tizenöten megsebesültek.