Letartóztattak két merényletre készülő terroristát Belgiumban

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek szombaton terrorcselekmény tervezése és dzsihadista szervezetben való résztvétel gyanúja miatt az előző nap őrizetbe vett Noureddine H. ellen, míg testvérét, Hamza H.-t szabadlábra helyezték - közölte a belga ügyészség.
Vágólapra másolva!

A 33 éves Noureddine H.-t és testvérét, Hamza H.-t Liége és Mons környékén végrehajtott házkutatásokat követően, péntek este szállították be kihallgatásra a rendőrségre.

A gyanúsítottaknak szombaton kellett megjelenniük egy bíró előtt, aki eldönti, hogy a 24 órás kihallgatási őrizeten túl is bent tartsa-e őket a rendőrség.

- írták a közleményben.

A hatóságok hét házkutatást végeztek Liége és Mons térségében az ügyészégi közlés szerint. Fegyvereket, robbanóanyagot nem találtak.

Egyelőre nem mutattak ki kapcsolatot a gyanúsítottak és a márciusban a brüsszeli Zaventem repülőtéren, illetve a Maelbeek metróállomáson történt robbantások között. Belgiumban még mindig a legmagasabb riadókészültség van érvényben azóta, hogy márciusban harmincketten életüket vesztették a brüsszeli merényletekben.