Már minden második migránstól megtagadták a beutazást a németek

2016.07.31. 22:35

Egyre több migráns beutazását akadályozzák meg a német hatóságok az osztrák-német határon: júliusban a beutazni szándékozók mintegy ötven százalékától tagadta meg a rendőrség azt a lehetőséget, hogy Németország területére lépjenek - számolt be a német belügyminisztérium adataira hivatkozva a Die Welt című német lap.

A dpa német hírügynökség vasárnap közölt információkat a hétfőn megjelenő írásról. A belügyi tárca jelentése szerint július 28-ig a hónap folyamán Bajorországban 2600 migránst regisztrált a német rendőrség a határon. Közülük 1300-tól megtagadták a beutazás lehetőségét.

A rendőrség egyik szóvivője az újságnak azzal indokolta a hatóságok döntését, hogy a beutazni szándékozók "nem teljesítették a beutazás feltételeit". Ez az eset például akkor áll fenn, ha az adott személy nem akar menedékkérelmet benyújtani Németországban.

A Die Welt értesülései szerint júliusban a német hatóságok több olyan migránst regisztráltak, akik Svájcon keresztül érkeztek a német határra. Ebben a hónapban, július 28-ig összesen 750, az alpesi országon keresztül érkezőt vettek nyilvántartásba, míg júniusban számuk kétszázzal kevesebbet tett ki.

A tájékoztatás szerint a kísérő nélküli kiskorú migránsok száma erőteljesen visszaesett.