Újraválasztása óta nem volt ilyen népszerű Obama

GettyImageRank2 POLITICS ELECTION PHILADELPHIA, PA - JULY 27: US President Barack Obama and Democratic presidential nominee Hillary Clinton acknowledge the crowd on the third day of the Democratic National Convention at the Wells Fargo Center, July 27, 20
Barack Obama és Hillary Clinton
Vágólapra másolva!
2013 óta a legmagasabb szinten áll a második elnöki megbízatásának vége felé járó Barack Obama amerikai elnök népszerűsége - derül ki a CNN hírtelevízió felkérésére készült közvélemény-kutatásból.
Vágólapra másolva!

A CNN és az ORC közvélemény-kutató intézet csütörtökön nyilvánosságra hozott legújabb felmérése szerint a demokrata párti Obama népszerűsége a republikánusok júliusi elnökjelölt-állító clevelandi konvenciója idején 50 százalékos volt, mostanra azonban 54 százalékra emelkedett. Utoljára 2013-ban, második elnöki beiktatása előtt volt ilyen népszerű.

A felmérés tanúsága szerint Obama elfogadottsága elsősorban a fiatal amerikaiak körében nőtt jelentősen.

Obama népszerűsége Hillary Clinton esélyeit javíthatja Forrás: AFP/2016 Getty Images/Drew Angerer

Elemzők szerint Obama elnök óriási népszerűségnövekedése különösen fontos most, az elnökválasztás hónapjaiban, hiszen jelentősen növelheti a demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton esélyeit is. Elemzők lehetségesnek tartják, hogy Obama népszerűségének növekedése és nyílt fellépése a republikánusok jelöltje, Donald Trump ellen segíti majd Hillary Clintont is. Igaz, az Obama-elnökséget támogatók egyébként is csaknem valamennyien Clinton mögött sorakoztak fel.

A közvélemény-kutatásban megkérdezettek 64 százaléka szerint a demokrata elnökjelölt az Obama-örökség folytatója lesz, míg a Clinton-támogatóknak csak az 53 százaléka gondolja így.

Barack Obama egyébként csütörtökön ünnepli a születésnapját: 55 éves lett. Ez alkalomból a Politico című lap ötvenöt fotót tett közzé az elnökről, kezdve a kisgyermekkorából származó fotótól a hawaii country klubban golfozó Obamáról készült fényképig.