Obama: folytatjuk a harcot az Iszlám Állam ellen

Horizontal US President Barack Obama speaks during the Democratic National Convention at the Wells Fargo Center in Philadelphia, Pennsylvania, July 27, 2016. / AFP PHOTO / Nicholas Kamm
Barack Obama
Vágólapra másolva!
Az USA folytatja a harcot az Iszlám Állam ellen - jelentette be Barack Obama. Az Egyesült Államok elnöke szerint ugyan értek el eredményeket, de a dzsihádistákra nehezedő nyomás miatt, a terroristák egyre többször támadnak Irakon és Szírián kívül.
Vágólapra másolva!

Agresszíven és minden fronton folytatni fogja az Egyesült Államok az Iszlám Állam elleni harcot - jelentette ki helyi idő szerint csütörtökön a Pentagonban tartott sajtótájékoztatóján Barack Obama amerikai elnök.

Barack Obama minden fronton folytatná a harcot Forrás: AFP/Nicholas Kamm

Obama úgy vélte,

Kifejtette, hogy a terrorszervezet több mint egy éve nem hajtott végre nagy merényletet sem Szíriában, sem pedig Irak területén. Az elnök ugyanakkor elismerte, a térségben a dzsihadistákra nehezedő nyomás arra késztette őket, hogy fokozzák a két ország határain kívüli támadásokat.

Hozzátette,

Obama erőteljesen bírálta Oroszországot a Bassár el-Aszad szíriai elnök vezette rezsimet támogató katonai szerepvállalása miatt.