Amerika krémje segíti majd Trumpot

Trump Clinton amerika
Republican presidential candidate Donald Trump addresses delegates at the end of the last day of the Republican National Convention on July 21, 2016, in Cleveland, Ohio. / AFP PHOTO / Timothy A. CLARY
Vágólapra másolva!
Donald Trump republikánus elnökjelölt bemutatta gazdasági tanácsadóinak csapatát, amelyben az amerikai üzleti élet legsikeresebb szereplői találhatók. 
Vágólapra másolva!

A tizenhárom tagú grémiumban egyetlen akadémiai tudós van, és nincsenek gazdaságpolitikai elemzők, elméleti szakemberek. Valamennyien gyakorló gazdasági szakemberek, üzletemberek, ingatlanfejlesztők, kockázati alapkezelők, a Wall Street pénzemberei, és kivétel nélkül mindannyian szupergazdagok.

Közöttük van például Harold Hamm olajmilliárdos, Dan DiMicco, egy acélipari cég volt vezérigazgatója, John Paulson, aki kockázati alapok kezelésével foglalkozik, Steve Roth, Howard Lorber, Tom Barrack, Stephen Calk, Andy Beal és Steve Feinberg. Valamennyiük nevét jól ismerik az Egyesült Államokban.

A lista erősíti Trump hitelességét Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A csapatban egyetlen elméleti szakember van: Peter Navarro, a Kaliforniai Egyetem közgazdász professzora, akit a kínai gazdaság szakértőjeként tartanak számon.

Az adóügyek vezető szakértője Stephen Moore, aki a Növekedés Klub alapítójaként és a The Wall Street Journal kolumnistájaként vált ismertté.

A The Washington Post kommentárja szerint az amerikai üzleti élet legsikeresebb szereplőiről van szó, akik nagyon is jól tudják, hogyan kell megmenteni a középosztályt. A lap megjegyzi: a tanácsadó csapat összetétele megerősíti Trump hitelességét, azt, hogy nem a politikai bennfentesek jelöltje.