Szépségkirálynőket támadna az Iszlám Állam

News, Steve Harvey a kaszinóban volt, mielőtt összekeverte a Miss Universe győzteseit
LAS VEGAS, NV - DECEMBER 20: Miss Universe 2014 Paulina Vega (C) removes the crown from Miss Colombia 2015, Ariadna Gutierrez (L), in order to give it to Miss Philippines 2015, Pia Alonzo Wurtzbach (R), after host Steve Harvey mistakenly named Gutierrez the winner instead of Wurtzbach during the 2015 Miss Universe Pageant at The Axis at Planet Hollywood Resort & Casino on December 20, 2015 in Las Vegas, Nevada. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A 2017-es Miss Universe verseny döntőjének megtámadására biztatja az Iszlám Állam követőit egy dzsihádista a terroristák kedvenc csevegőalkalmazásán, a Telegramon. Az érdeklődőkkel bombakészítési tippeket és egyéb hasznos tanácsokat is megoszt.
Vágólapra másolva!

Az Iszlám Állam Fülöp-szigeteki követői a 2017-es Miss Universe-döntő elleni támadásra készülnek – írja a The Foreign Desk. A lap újságírói az Iszlám Állam és más dzsihádisták kedvenc csevegőalkalmazásán, a Telegramon jutottak be egy „Iszlám Állam Fülöp-szigeteki támogatói” nevű csoportba. Itt egy dzsihádista arra biztatja követőiket, hogy

„bárki, aki képes rá”, hajtson végre támadást a verseny során.

A „mártíromságra vágyó testvéreit” megszólító szerző különösen az Iszlám Állam ellen harcoló nemzetek állampolgárainak megtámadását tartja fontosnak. A verseny 2017 januárjában lesz a Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában.

Az előző évi verseny legemlékezetesebb momentuma az volt, amikor az eredményhirdetés során a győztes Fülöp-szigeteki versenyző helyett előbb kolumbiai vetélytársa fejére tették a koronát Forrás: AFP/2015 Getty Images/Ethan Miller

A hozzászólásnak

része egy letölthető videó, ami azt mutatja be, hogyan kell egy öngyilkos merénylethez használható övet készíteni, és egy 49 oldalas útmutató, ami a robbanóanyagok gyártásáról szól.

Arra is kitérnek, hogy hol érdemes az alapanyagokat beszerezni, és a merénylők figyelmét arra is felhívják: érdemes minél előbb megvásárolni a hozzávalókat, hogy a verseny közeledtével ne vonják magukra a hatóságok figyelmét.

A Fülöp-szigetek turisztikai hivatala is reagált a hírekre. Azt közölték, hogy a fenyegetés „komoly”, de készen állnak a verseny biztonságos lebonyolítására. Az elmúlt időszakban több, az ország déli részén aktív muszlim terrorista esküdött hűséget az Iszlám Államnak, de ezek eddig inkább váltságdíj reményében végrehajtott emberrablásokkal foglalkoztak, és nem az ideológiájuk terjesztésével.