Férje adta fel a gyerekeivel együtt terroristának készülő asszonyt

Vágólapra másolva!
Kisgyermekeikkel akart három szaúdi lánytestvér Szíriába menni, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez, ám őrizetbe vették őket Libanonban - közölte pénteken a szaúd-arábiai belügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint az egyik, háromgyerekes nő férje figyelmeztette a szaúdi illetékeseket, aminek eredményeként a libanoni hatóságok megtalálták az asszonyokat és gyerekeiket, majd visszaküldték őket Szaúd-Arábiába. A gyerekek egy és tíz év közöttiek - közölték a libanoni hatóságok.

Ritka együttműködés

A pénteki rijádi bejelentés ritka példája annak, hogy Szaúd-Arábia és Libanon, amelyek között hónapok óta fagyos a kapcsolat, együttműködik - jegyezte meg az AP amerikai hírügynökség.

Idén februárban a szaúdi hatóságok Iránnal támadt vitájuk miatt leállítottak egy hárommilliárd dollár értékű fegyverszállítást Libanonnak. Teherán a libanoni Hezbollah síita milícia egyik legerősebb szövetségese. Mind Irán, mind a Hezbollah a szíriai államfő, Bassár el-Aszad rendszerének legfőbb támogatói közé tartozik.