Újabb merényletek Thaiföldön

Vágólapra másolva!
Néhány órával a Hua Hin-i kettős robbantást követően újabb robbanás történt az üdülővárosban, egy másik pedig Surat Thani tartományban. Turisták is vannak a négy merénylet sebesültjei között, magyar sérültről nem tudnak.
Vágólapra másolva!

Helyi idő szerint pénteken reggel két robbanószerkezet lépett működésbe a népszerű tengerparti üdülővárosban, Hua Hinben, nem messze attól a helytől, ahol előző este is robbantás történt.

Az újabb merényletnek egy halálos áldozata és három sérültje van.

A Hua Hintől mintegy 400 kilométerre délre található Surat Tani tartományban elkövetett pénteki robbantásban egy thaiföldi nő halt meg. Egy robbanószerkezetet a tűzszerészek hatástalanítottak. A terület kormányzója szerint a támadásnak köze van a Hua Hin-i robbanásokhoz.

A Thaiföld déli részén fekvő Hua Hin üdülővárosban előző este egy ember meghalt és 21-en - köztük turisták is - megsebesültek egy kettős robbantásban.

Magyar sérültről nem tudnak.

A merényletet Sirikit királyné pénteki születésnapjának előestéjére időzítették az ismeretlen tettesek. Egyelőre senki nem jelentkezett a robbantás elkövetőjeként, de hírügynökségek felhívják a figyelmet, hogy az ország déli részén fegyveres szeparatista mozgalom tevékenykedik.

Csütörtökön a reggeli órákban a szintén déli Trang tartományban történt robbanás, ebben rendőrségi jelentés szerint hat ember sérült meg.