Razzia Brüsszelben, három embert őrizetbe vettek

Vágólapra másolva!
Több házkutatást tartottak terrorizmus gyanúja miatt, és három embert őrizetbe vettek a belga hatóságok Brüsszelben csütörtök éjjel - jelentette pénteken a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap.
Vágólapra másolva!

A belga szövetségi ügyészség tájékoztatása szerint a hatóságok a királyi rezidenciának is otthont adó Laekenben, valamint Evere-ben, ahol a NATO központja található, és Anderlechtben ütöttek rajta a gyanúsítottakon. Az akciók során nem találtak sem fegyvereket, sem pedig robbanóanyagokat.

A Het Laatste Nieuws című lap értesülései szerint a házkutatásokat egy Szíriából nemrég visszatért dzsihádista ügyében rendelte el az illetékes nyomozási bíró.

A belga RTL televízió később arról számolt be, hogy a bíróság nem rendelte el az érintettek előzetes letartóztatását, így péntek este szabadon engedték őket.

Március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre terrortámadást, amelyekben harmincketten meghaltak. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.