Trump csak szarkasztikus akart lenni

GettyImageRank2 Donald Trump POLITICS ELECTION WILMINGTON, NC - AUGUST 9: Republican presidential candidate Donald Trump shakes hands with supporters during a campaign event at Trask Coliseum on August 9, 2016 in Wilmington, North Carolina. This was Trump
Donald Trump spórol a pénzével
Vágólapra másolva!
Trump állítja: csak szarkasztikus volt, amikor Obamát az Iszlám Állam alapítójának nevezteCsak szarkasztikus megjegyzésnek szánta Donald Trump saját szavai szerint azt a kijelentését, amellyel Barack Obama elnököt és Hillary Clinton volt külügyminisztert az Iszlám Állam terrorszervezet alapítóinak nevezte.
Vágólapra másolva!

"Nem értik a szarkazmust" - írta Trump, a Republikánus Párt elnökjelöltje helyi idő szerint pénteken egy Twitter-üzenetben. Nem sokkal később egy kampányrendezvényén megismételte ezt a megjegyzését, de már azt is hozzátette: "azért nem volt ez olyan nagyon szarkasztikus".

Szarkasztikus, de nem is annyira

Az Erie-ben tartott kampányeseményen Trump azt fejtegette, hogy

azért nevezte a demokrata párti Obamát a terrorszervezet alapítójának, mert szerinte "gyenge és rossz elnök", aki lehetővé tette az Iszlám Állam létrejöttét és terjeszkedését

. "Nyilvánvaló, hogy szarkasztikus vagyok, de végül is, hogy őszinte legyek itt önökkel, nem is annyira szarkasztikus" - szögezte le a nagygyűlés nevető közönsége előtt az elnökjelölt.

Trump utána azt fejtegette, hogy szórakoztatta őt, amint a Twitter-bejegyzése után az elemzők a televíziókban gyorsan megpróbálták értelmezni őt, megfejteni, hogy mit és miért tesz. "Szeretem nézni ezeket a szerencsétlen, érzelmileg túlfűtött embereket a televízióban, amint nagy keményen és komolyan azon dolgoznak, hogy megfejtsék, ki vagyok én. De hát ezt úgysem tudják megfejteni" - mondta Trump.

A republikánus elnökjelölt szerdán este, egy floridai kampánygyűlésen állította először, hogy az Egyesült Államok elnöke hozta létre az Iszlám Állam terrorszervezetet, majd csütörtökön - szintén egy floridai rendezvényen, valamint televíziós és rádiós interjúkban - többször is megismételte ezt, de akkor már hozzátette, hogy ebben a "társtettes" az ő vetélytársa, Hillary Clinton volt külügyminiszter, a demokraták elnökjelöltje volt.

A legfrissebb közvélemény-kutatási eredmények szerint Clinton vezet az amerikai elnökválasztási kampányban Trump előtt, Clintont a választók 46 százaléka támogatja, míg Trumpot 39 százalékuk.