Kórház is kapott a bombákból Jemenben, több halott

Vágólapra másolva!
Légicsapás érte az Orvosok Határok Nélkül segélyszervezet egyik kórházát a polgárháború dúlta Jemenben. Az intézmény dolgozói és betegei közül mintegy húszan életüket vesztették.
Vágólapra másolva!

Találat érte egy légicsapás során az Orvosok Határok Nélkül nemzetközi orvosi segélyszervezet egyik kórházát a polgárháború sújtotta Jemenben, a húszi lázadók fellegvára, az északi Szaada város közelében - közölte a segélyszervezet.

A támadásban a kórház mintegy 20 alkalmazottja és betege vesztette életét vagy sebesült meg a híradások szerint.

Jemenben az Irán támogatását élvező síita húszik harcolnak a Szaúd-Arábia által pártolt, nemzetközileg elismert Abed Rabbó Manszúr Hádi szunnita elnök erői ellen.

Az államfő megsegítésére tavaly márciusban alakult katonai szövetség Rijád vezetésével, a koalíció elsősorban légi hadjárat révén nyújt támogatást Hádi erőinek.

A szemben álló erők az utóbbi hónapokban Kuvaitban tárgyaltak a konfliktus politikai rendezéséről - érdemi eredményt nem értek el.

Az Orvosok Határok Nélkül korábban arról számolt be, hogy egy Szaada tartománybeli Korán-iskola elleni szombati koalíciós légicsapás 10 halálos és 28 sebesült áldozatot követelt, mindannyian 15 évnél fiatalabb gyerekek voltak.