Rendőrgyilkosság Eastmanben

Vágólapra másolva!
Az amerikai Georgia állam egyik kisvárosában követték el a gyilkosságot. A rendőrt akkor érte a lövés, amikor kiszállt a járőrautóból, azonnal meghalt.
Vágólapra másolva!

A 31 éves rendőrt egy 24 éves gyanús férfi - Raheem Deeds - miatt riasztották, a fiatalember rálőtt, majd elmenekült. Nagy erőkkel keresik. A képen a meggyilkolt rendőr látható a menyasszonyával.

Néhány órával később, szintén Georgia államban két 15 éves fiú tűzharcot vívott rendőrökkel Atlantának az egyik elővárosában, Mariettában. Itt megsérült egy rendőr, és az egyik lövöldöző is. A fegyveres kamaszokat elfogták. Wisconsin állam legnagyobb városában, Milwaukeeban szombaton rendőrök - üldözés után - agyonlőttek egy 23 éves afroamerikai férfit. Igazoltatni akarták, ám ő kiszállt az autóból, fegyverrel a kézben futásnak eredt, és többszöri felszólításra sem állt meg. Később kiderült: a fegyvere töltve volt és kibiztosította.

A történtek után tiltakozók lepték el Milwaukee utcáit, és a tüntetés vandalizmusba csapott. A wisconsini kormányzó, Scott Walker elrendelte a Nemzeti Gárda bevetését a városban.