Önvédelmi képzést indítanak brit parlamenti képviselőknek

UK 2016 June London England United Kingdom Flowers Jo Cox Labour Party MP Jo Cox opposition lawmaker SQUARE FORMAT LONDON, UNITED KINGDOM - JUNE 17:  Flowers and candles left outside Britain's House of Parliament for Jo Cox, the Labour Party lawmaker who
Jo Cox-ra emlékező mécsesek és virágok a parlamentnél
Vágólapra másolva!
Az izraeli krav maga harcművészet alapjait sajátíthatják el a most induló önvédelmi képzésen résztvevő brit parlamenti képviselők. A brit törvényhozás a képzéssel az olyan eseteket kerülné el, mint amilyen az ellenzéki Munkáspárt képviselője, Jo Cox meggyilkolása volt.
Vágólapra másolva!

Önvédelmi képzés lehetőségét kínálták fel a brit parlament tagjainak, hogy így kerüljék el a jövőben az ellenzéki Munkáspárt képviselője, Jo Cox meggyilkolásához hasonló eseteket. A törvényhozás tagjai az izraeli harcművészet, a krav maga alapjait sajátíthatják el - írta a The Times.

Krav maga edzés - késes támadások kivédésére is alkalmas Forrás: Boda Eszter

A krav maga célja, hogy felkészítse az embert az erőszakos helyzetek felismerésére és gyors kezelésükre. A krav maga a több ellenfél elleni küzdelemre, késes, botos, lő- és más fegyveres támadások elleni védekezésre, valamint a pusztakezes harcra tanít.

Az ingyenes órák célja, hogy a parlamenti képviselők meg tudják védeni magukat a politikai szélsőségesektől és a terroristáktól.

A múlt héten tartott első képzési napon két képviselő és 18 asszisztens vett részt.

Jo Cox-ra fegyverrel és késsel támadtak

A tréninget nyújtó cég alapítója elmondta, Jo Cox meggyilkolása után döntötte el, hogy önvédelmi tanfolyamot indít a parlamenti dolgozóknak.

Az ellenzéki Munkáspárt 41 éves képviselőjét a brit európai uniós tagságról szóló népszavazási kampány hajrájában ölte meg egy férfi.

Jo Cox-ra emlékező mécsesek és virágok a parlamentnél Forrás: AFP/2016 Anadolu Agency/Michael Sercan Daventry

A kétgyermekes politikus épp a választókerületi fogadóórájáról jött ki Leeds egyik elővárosa, Birstall könyvtárából, amikor a merénylő rátámadt. Az 52 éves férfi három lövéssel és több késszúrással ölte meg a képviselőnőt.