Fura fickó volt a svájci vonattámadás elkövetője

Salez, 2016. augusztus 13. Rendőrautó a Salez-Sennwald vasútállomáson, Svájcban 2016. augusztus 13-án, miután egy 27 éves férfi gyúlékony folyadékkal és késsel támadt egy vonat utasaira a megálló közelében. Hat ember és a támadó is megsebesült. (MTI/EPA/Gian Ehrenzeller)
Vágólapra másolva!
Házkutatást tartott a rendőrség Liechtensteinben annak a férfinak a lakhelyén, aki a hét végén Svájcban egy vonaton késsel és gyúlékony folyadékkal utasokra támadt. Egyik áldozata és ő maga is belehalt később égési sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

A Blick című svájci napilap forrásokra való hivatkozás nélkül azt írta, hogy a 27 éves támadó nagyjából három éve élt a Svájccal szomszédos hercegség egyik falujában, albérletben. A liechtensteini rendőrség a St. Gallen-i hatóságok kérésére fésülte át a férfi lakhelyét.

Szomszédjainak elmondása szerint magának való, különc ember volt, akit kancsalsága miatt gyakran gúnyoltak. Egyik ismerőse ugyanakkor nyugodt, barátságos férfinak mondta, akin azonban érződött, hogy nincs kibékülve önmagával.

A Salez-Sennwald vasútállomás Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Gian Ehrenzeller

Egy másik beszámoló szerint a férfinak nem voltak barátai, az emberek köszönését soha nem viszonozta. Általában egyedül volt, gyakran kiült a kertbe és olvasott.

Műszaki főiskolán tanult, és részmunkaidőben dolgozott egy autóipari beszállítónál.

A rendőrség továbbra is vizsgálja a támadás indítékát.

Egy 34 éves nő a kórházban belehalt a sérüléseibe Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Gian Ehrenzeller

A férfi szombat délután egy svájci vonaton a liechtensteini határ közelében gyúlékony folyadékot locsolt szét, meggyújtotta, majd hat embert késsel megsebesített, köztük egy hatéves gyereket. Ő maga is súlyosan, életveszélyesen megégett, és vasárnap a kórházban belehalt sérüléseibe, akárcsak az egyik áldozata, egy 34 éves nő.

Két további áldozata szintén válságos állapotban került kórházba. Egyikük, egy 17 éves lány hétfőn még mindig élet és halál között lebegett, a másik, a hatéves kislány viszont már túl volt az életveszélyen.