Pánik a jönköpingi stadionban

Vágólapra másolva!
Rátámadt a kapusra a futballpályán, majd pokolgépes robbantással fenyegetőzött egy szurkoló Svédországban.
Vágólapra másolva!

Az incidens egy első osztályú mérkőzésen történt hétfőn Jönköpingben. A 17 éves támadó berohant a pályára, egyenesen a vendég Östersund kapusához, a 29 éves Aly Keitához, megragadta és homlokon ütötte. Ekkor a biztonsági őrök és a játékosok a földre teperték a fiút. A rendőrség letartóztatta a támadót, aki azt állította, hogy pokolgépet helyezett el a lelátón.

Átkutatták a stadiont, de semmi gyanúsat nem találtak.

A fiatal ellen eljárást indítottak.

Az incidens miatt a játékvezető a 90. percben, amikor a Jönköping Södra 1-1-es döntetlenre állt az Östersunddal, lefújta a meccset. Az Östersund kapusa a fejét fogva ment be az öltözőbe. A csapat edzője azt mondta, hogy a kapust sokk érte, nincs túl jól.

A svéd labdarúgó-szövetség közölte, hogy a mérkőzést nem ismétlik meg, és a szövetség fegyelmi bizottsága fogja eldönteni, hogy a meccs eredményét fogadják-e el érvényesnek, vagy az Östersundnak ítéljenek-e meg egy 3-0-s győzelmet, ha kiderül, hogy a házigazda Jönköping nem gondoskodott megfelelően a biztonságról.

A svéd labdarúgó első osztályban ebben az idényben ez már a második mérkőzés volt, amit félbe kellett szakítani. Áprilisban a Göteborg–FF Malmö meccsen a nézőtérről megdobták a Malmö egyik bemelegítő játékosát.