Három embert ölt meg a papírsárkány

india papírsárkány
An Indian girl flies a kite during celebrations for the Lohri festival in Amritsar on January 13, 2016. The Lohri harvest festival, which falls on January 13 this year, commemorates the winter solstice and is marked in northern India by the lighting of bonfires and the flying and battling of kites. AFP PHOTO / NARINDER NANU / AFP PHOTO / NARINDER NANU
Vágólapra másolva!
Két kisgyerek és egy fiatal férfi meghalt Indiában, mert elvágta a torkukat a papírsárkány üvegszálas huzala.
Vágólapra másolva!

A 3, illetve 4 éves gyerek Újdelhi két különböző pontján vesztette életét a nemzeti ünnepen rendezett sárkányeregetés közben, de mindketten ugyanúgy haltak meg: a család autójának tetőablakán néztek ki, amikor elvágta a torkukat a huzal.

Betiltották az üvegszálas huzalt Forrás: AFP/Narinder Nanu

Egy 22 éves fiatalemberrel is ugyanez történt motorozás közben, és megsérült egy rendőr is a fővárosban – számolt be a BBC.

Indiában előszeretettel eregetnek sárkányt a jeles ünnepeken és fesztiválokon. Sokan azért használnak üvegszálas huzalt, hogy elvágják a vetélytársak sárkányának madzagját, de a kormány most betiltotta ezt az anyagot, és azt ígérik, hogy felvilágosító kampánnyal hívják majd fel az emberek figyelmét az üvegszálas huzalok veszélyességére.

Indiában népszerű a sárkányeregetés Forrás: citizenside.com/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Ramakrishna Bhat