Allah akbart kiabált és megkéselt egy zsidó férfit Strasbourgban egy támadó

France: Soldiers patrol outside Notre-Dame cathedral in Strasbourg Newzulu Citizenside CITIZENSIDE/Claude  TRUONG-NGOC vigipirate security securite measure enforcement CATHEDRAL cathedrale Notre-Dame Strasbourg France act of terror CHURCH RELIGION july ju
FRANCE, Strasbourg: Soldiers patrol outside the Notre-Dame cathedral in Strasbourg, eastern France, on July 26, 2016, after a priest was killed earlier today in the Normandy city of Saint-Etienne-du-Rouvray, in the latest of a string of attacks against Western targets claimed by or blamed on the Islamic State jihadist group. French President Francois Hollande said that two men who attacked a church and slit the throat of a priest had claimed to be from Daesh, using the Arabic name for the Islamic State group. Police said they killed two hostage-takers in the attack in the Normandy town of Saint-Etienne-du-Rouvray, 125 kilometres (77 miles) north of Paris. - Claude TRUONG-NGOC
Vágólapra másolva!
Nem messze a strasbourgi zsinagógától, egy 62 éves járókelőt minden előzetes vita vagy szóváltás nélkül megkéselt egy férfi. Később azt mondta, hogy azért, mert kipát viselt.
Vágólapra másolva!

A megszúrt férfi nem esett össze, sőt, még volt annyi ereje, hogy megakadályozza, hogy a támadó még egyszer megszúrja. A támadó elmenekült, a férfi pedig betámolygott a közeli étterembe. Ott

ő maga húzta ki a saját hasából a kést,

a személyzet pedig azonnal hívta a mentőket és a rendőröket. A megszúrt embert kórházban ápolják. Azt mondják, ha a támadója egy-két centivel arrébb szúrja meg, akkor meghal.

Katonák az utcán Strasbourgban Forrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Claude Truong-Ngoc

A támadót nemsokára elfogták. Kiderült, hogy 2010-ben egy strasbourgi trafikban már megtámadott egy zsidó embert, őt is összeszúrta.

Megúszta a börtönt, mert a pszichiáterek szerint elmebeteg.

Néhány évig kezelték, de mint most kiderült, egy idő után egyszerűen kiengedték. Azt mondta a rendőröknek, hogy a zsidó világ-összeesküvés ellen harcol, így.

Strasbourg főrabbija, René Gutman azt mondta, hogy a támadó Allah akbart kiabált, amikor megszúrta a 62 éves, háromgyerekes apát.