Két rendőrt ölt meg egy féltékeny ukrán férfi

Vágólapra másolva!
Előbb a feleségét majd két rendőrt is lelőtt, egy harmadikat pedig megsebesített az ukrán férfi, aki a saját udvarán kezdett eszeveszettül lövöldözni. Az ámokfutót végül az áldozatok kollégái agyonlőtték.
Vágólapra másolva!

A megerősített rendőrjárőr lakossági bejelentésre érkezett ki a Ternopil megyei Babinci községbe, ahol egy családi ház udvarán lövöldözött hajnal óta egy férfi mindenkire és mindenre, ami mozgott. A rendőrök előbb megpróbáltak szót érteni vele, ám ekkor az egyik járőrt is lelőtte.

Társát akkor sebesítette meg halálosan, amikor megpróbálták leteperni, sőt egy harmadik járőrt is meglőtt. Utóbbi sérülése nem volt halálos. A rendőröknek nem volt más választásuk, minthogy célzott lövésekkel tegyék ártalmatlanná az ámokfutót, aki a helyszínen meghalt.

A porta átkutatásakor rábukkantak a lövöldöző feleségének holttestére is. A szomszédok elmondták, hogy a férfi egy hete tért haza hosszabb külföldi tartózkodásból. Már első naptól fogva féltékenységi rohamai voltak. Valószínűleg ez vezetett ahhoz, hogy a végén elveszítette józan ítélőképességét.

A megyében mára gyásznapot hirdettek az áldozatok emlékére – adta hírül a RIA Novosztyi.