Az 1956-os magyar égbolttal emlékeznek a forradalomra New Yorkban

Vágólapra másolva!
Emlékművet állítnakak New Yorkban az 1956-os magyar forradalomnak. Az emlékmű lapos gránittömb lesz, amibe a csillagok állását vésik, ahogy azok 1956. október 23-án Budapestről láthatóak voltak. Az emlékmű a manhattani Kossuth-szobor mellé fog kerülni, a New York-i főkonzul szerint valószínűleg a 2016-os évfordulóra elkészül.
Vágólapra másolva!

Manhattanben emlékművet állítanak az 1956-os magyarországi forradalomnak - mondta Kumin Ferenc New York-i magyar főkonzul a közmédia augusztus 25-ei, csütörtöki műsorában.

Jó eséllyel az évfordulóra elkészül

Közölte, az amerikai nagyvárosban az 1920-as években emelt, egész alakos Kossuth-emlékmű mellé kerülő absztrakt alkotás egy gránittömbbe vésve mutatja majd az 1956. október 23-ai csillagállást, és szerinte jelentős esély van arra, hogy idén október 23-án felavathatják a művet.

Az emlékmű tervezett képe, illetve az emlékművel kiegészült tér tervezett látványképe itt, a magyar-amerikai emlékbizottság honlapján megtalálható.

10 éve készül az emlékmű

A főkonzul elmondta: tíz éve zajlanak az előkészületek, tart az adománygyűjtés, és mostanra "minden összeállt", sikerült beszerezni az emlékműállításhoz szükséges engedélyeket is.