Robbanás egy belga városban, egy halott, négy sebesült

Robbanás egy belga városban, egy halott, négy sebesült Chimay vélhetően gázrobbanás sportközpont
Damage after the explosion at the sport center 'Chalon' in Chimay in the night, Friday 26 August 2016. One person died and four were injured. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR
Vágólapra másolva!
Robbanás történt péntekre virradóra Chimay belga város sportközpontjában, egy ember meghalt, négyen megsebesültek - jelentették péntek hajnalban a hírügynökségek sajtóhírekre hivatkozva. Az illetékesek szerint vélhetően gázrobbanásról van szó.
Vágólapra másolva!

A Het Laatse Niews napilap, a Belga hírügynökség és a Guardian brit lap internetes portálja szerint a detonáció a Le Chalon elnevezésű sportközpontban történt péntekre virradóra, nem sokkal éjfél után.

Az illetékesek szerint vélhetően gázrobbanásról van szó Forrás: BELGA/AFP/Virginie Lefour

A robbanás lerombolta a sportkomplexum egy részét.

A detonáció pillanatában öt ember tartózkodott az épületben, korábban még nem lehetett tudni, hány áldozatról lehet szó. Az első jelentésekből már kiderült, hogy egy ember életét vesztette. A többi négy megsebesült, ketten közülük súlyosan. Mindegyiket kórházban ápolják.

A mentőalakulatok a helyszínen vannak, a robbanás okát még nem sikerült teljes mértékben kideríteni. A Reutersnek egy meg nem nevezett tisztségviselő azt mondta, hogy

valószínűleg gázrobbanásról van szó.

A hírügynökségek idéznek meg nem nevezett forrásokat, amelyek szerint nincsenek arra utaló jelek, hogy terrorcselekmény történt volna. Chimay polgármestere kezébe vette a válságcsoport működésének az irányítását, a rendőrség már biztosította a környéket.