Kerry és Lavrov tisztább képet kapott a szíriai helyzetről

LAVROV, Szergej; KERRY, John
Genf, 2016. augusztus 26. Szergej Lavrov orosz (j) és John Kerry amerikai külügyminiszter kezet fog a szíriai helyzetről tartott kétoldalú megbeszélésük kezdetén a svájci Genfben 2016. augusztus 26-án. (MTI/EPA pool/Martial Trezzini)
Vágólapra másolva!
Lényegében csak a hogyan tovább kérdést sikerült valamennyire tisztázni - ezt mondta John Kerry amerikai külügyminiszter miután tíz órán keresztül egyeztetett Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel a szíriai helyzetről.
Vágólapra másolva!

Sikerült "tisztább képet" kapni arról, hogy Washington és Moszkva miként lépjen tovább a szíriai helyzet rendezése útján, de részletekről a két ország szakértői a jövő héten folytatják az egyeztetéseket - ennyit árult el csupán Genfben tartott közös sajtóértekezletén John Kerry amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután pénteken mintegy tíz órán keresztül, késő estig tanácskozott erről a témáról.

Szergej Lavrov orosz és John Kerry amerikai külügyminiszter tíz órán keresztül egyeztettet Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE pool/Martial Trezzini

Az amerikai diplomácia vezetője elmondta:

Lavrov úgy fogalmazott: még véglegesen "rendbe kell tenni" néhány konkrét kérdést. Konkrétumokat ő sem mondott konkrétumokat, csupán annyit, hogy a pénteki tárgyalások napirendjén olyan kérdések szerepeltek, amelyek megoldása lehetővé teszi a Szíria ügyében korábban elért megállapodások továbbfejlesztését.

Ezek között említette a szíriai ellenzék Washingtonra igazodó egységeinek és az őket fedezékül használó terrorcsoportok elkülönülését, és a humanitárius problémák hatékony megoldását.